De 6 weken lange workshop zat er vandaag op met als klap op de vuurpijl een expositie speciaal voor alle ouders van de 10 kinderen die mee deden.

Broeks Events vroeg mij of ik het leuk vond een workshop te verzorgen voor kinderen van de basisschool de Tamarinde in Zaandam, omdat ik al vaker mee heb gewerkt aan workshops op scholen voor o.a. DromenKroon had ik het vertrouwen dat dit helemaal goed zou komen en heb ik gelijk ja gezegd. Erg leuk was dat mijn stagiaire Angela net zo enthousiast was als ik en hier ook een grote rol in wilde spelen.

Omdat deze locatie van de basisschool de Tamarinde gesloopt gaat worden kwamen we met het idee de oude school in beeld te brengen door de ogen van de kinderen. Ieder kind mocht uiteindelijk 2 foto’s aanleveren als bijdrage aan deze bijzondere serie.

Samen met Angela ben ik de 6 weken gaan indelen qua lesplan. Uiteindelijk hebben de kinderen foto’s gemaakt, die na het bespreken ervan nogmaals geschoten zodat ze de dingen die ze geleerd hadden konden toepassen in deze verbeterde beelden. Daarna zijn we aan de gang gegaan met beeld bewerking via Pixlr.com, dit was een leuke en makkelijke gratis manier wat het dichtste in de buurt kwam van het echte werk met Photoshop.

Tussendoor heb ik portretten geschoten van de kinderen zelf om te laten zien hoe dat in z’n werking gaat, deze foto’s hebben we gebruikt om onder de gemaakte foto’s te hangen met hun naam en een stukje tekst erbij over wat ze leuk vinden aan fotografie. Zo was het gelijk voor iedereen duidelijk wie welke foto’s had gemaakt.

Uiteindelijk een super geslaagde workshop, iedereen die betrokken was bij dit project was super positief en de kinderen hebben een hele leuke tijd gehad. Kom maar op met de volgende!

Tamarinde-expositie_001

Tamarinde-expositie_003

Tamarinde-expositie_004

Tamarinde-expositie_005

Tamarinde-expositie_006

Tamarinde-expositie_007

Om de 10 beste foto’s van de kinderen te bekijken, klik hier Alle foto’s zijn gemaakt met camera’s van verschillende kwaliteiten.

Info over Broeks Events:
Broeks Events is een evenementenbureau en zeer creatief in het bedenken van uitjes. Zijn zeer gespecialiseerd in teambuilding, sportieve-, en fun-raising activiteiten. Zij nemen u alle zorg uit handen om van uw bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, sportdag of uitje op maat een bijzonder geslaagd evenement te maken. Ook voor u als particulier, instelling, vereniging of school, kunt u bij hun terecht voor een speciaal evenement!

Website Brooks Events: broeksevents.nl

Geef een antwoord