De eerste editie van Dutch Comic Con was een succes!

Zelf niet verkleed ging ik samen met m’n vriendin die wel verkleed was naar Dutch Comic Con, omdat we op het laatste moment toch besloten te gaan, had ik veel te weinig tijd om iets goeds te regelen. Volgend jaar sowieso verkleed als een van m’n favoriete Anime characters.

Hieronder een opsomming van de positieve en negatieve punten van deze eerste editie (dit doe ik puur om volgend jaar een vergelijking te kunnen maken)

Positieve punten
-De cosplayers (verkleedde mensen als een bepaald karakter) die er waren hadden zo hun best gedaan, sommige bijna niet van echt te onderscheiden.
-Sfeer was geweldig tussen de mensen, iedereen zat heerlijk in z’n rol
-Perfecte replica’s van auto’s uit meerdere films (o.a. Batmobiel, DeLorean DMC-12 van Back to the Future en de Ghostbusters auto)
-Groot podium waar veel te zien was, o.a. cosplay wedstrijden en optredens
-Grote strip tekenaars waren aanwezig, je kon bij hun van alles kopen voor een redelijke prijs tussen de 7 en de 25 euro (denk aan schetsen en volledige tekeningen)
-Giancarlo Esposito van Breaking Bad was aanwezig, Los Pollos Hermanos winkeltje zou volgende keer echt iets toevoegen 😉
-Heel veel bijzondere stripboeken te koop

Negatieve punten
-60% van de ruimte was benut voor merchandise, erg leuke dingen gezien maar over het algemeen veel kraampjes met spullen van slechte kwaliteit, je moest goed zoeken of veel betalen voor hele toffe spullen.
-Een aantal van de bekende mensen die je kon bezoeken voor een handtekening of een foto waren eigenlijk alleen bekent van iets kleins, iets van te lang geleden of niet echt geschikt voor de doelgroep (bijvoorbeeld Samantha Fox)
-De zondag was duidelijk minder in vergelijking met wat ik gehoord heb over de zaterdag, veel minder cosplay en er waren een aantal dingen die op de plattegrond stonden niet meer te vinden.

Al met al was het een onwijs leuke ervaring als eerste Comic Con, een dag om niet te vergeten!

Tot volgend jaar!

COSPLAY
ComicCon_Krelage_000001

ComicCon_Krelage_025

ComicCon_Krelage_225

ComicCon_Krelage_167

AUTO’S
ComicCon_Krelage_000002

Geef een antwoord