Dit is nou precies waar ik op hoopte toen ik deze shots maakte, het geduld en de rust die we hadden tijdens het maken van deze foto’s zie je er volledig in terug 🙂

Voor mij is dat dan ook gelijk het grote verschil tussen digitaal en analoog fotograferen, de rust die je moet hebben voor het maken van 1 shot. ipv doorschieten tot je het goede beeld hebt moet je nu het beeld creëren voordat je daadwerkelijk de foto neemt. Voor mij was dit erg wennen in het begin, ik kan eigenlijk wel zeggen dat m’n hele kijk op fotografie hierdoor is verandert.

Deze beelden zijn geschoten na de shoot met de Voigtlander, duurde even voordat m’n 36 film rolletje vol was (zo gek om daar rekening mee te moeten houden). Uiteindelijk moest ik een nieuwe manier vinden om de foto’s te digitaliseren, voordat ik een dure negatieven scanner aanschaf wil ik het natuurlijk eerst zelf op de meest creatieve manieren uitproberen. Hier zal ik binnenkort een post over schrijven.

Margot het model was hier rond 17.00 en zijn we gelijk begonnen met fotograferen.
Norbert (vriend en collega fotograaf) met z’n Pentax 645 en ik met de Praktica Super TL.

Margot_analoog_krelage_LR_001

Margot_analoog_krelage_HR_003

Info over de Praktica Super TL
Deze spiegelreflex camera komt uit het jaar 1968-76, gebruikt 35mm film.
Sluitertijden: B, 1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/15 1/30, 1/60, 1/125, 1/250,1/500

Deze camera heb ik gekregen van Richard, de tofste timmerman die wij tijdens de verbouwing aan het werk hebben gehad.
Omdat hij mijn kleine collectie polaroid en oude camera’s had gezien kwam hij een prachtige oud leren camera tas brengen met daarin de Praktica Super TL, een 50 en een 135mm lens + allerlei accesoires. Super tof!!

_MG_0848

Geef een antwoord