Strepen, strepen en beeld is wat je gaat zien. De Kodak 120, 400 asa film die we gebruikt hebben was iets te stug en te dik voor de Voigtlander, dit resulteerde in krassen op de film wat eigenlijk wel een heel tof en uniek effect geeft zoals je kan zien.

Omdat we heel impulsief hadden besloten de camera’s te gaat testen en ik dit natuurlijk niet wilde onthouden van m’n stagiaire Angela (veel te leuk project om niet bij te zijn) had ik haar gevraagd of ze het leuk vond om naar Zaandam te komen. Een enthousiaste JA was haar antwoord. Omdat we alles zo kort dag geregeld hadden kon ons model pas om 5 uur in Zaandam zijn en hebben we Angela gevraagd model te staan voor de test met de Voigtlander.

Het was veel te koud buiten waardoor we alle foto’s erg snel geschoten hebben, zoals je kan zien hebben we door alle enthousiasme niet echt gelet op bijvoorbeeld voetgangers. (foto 3)

Krelage_analoog_lr_007

Krelage_analoog_lr_009

Info over de Voigtlander Brilliant
De Voigtlander is in 1932 in productie gegaan, gemaakt van bakeliet en lijk op een TLR (twin lens reflex) camera terwijl het vergelijkbaar is met een box camera qua fotografie.
Je kijkt dan ook door de bovenkant van de camera via een spiegel naar beneden door de bovenste lens. De sluitertijden waaruit je kan kiezen zijn 25,50,100, Bulb en Timer, qua diafragma staat aangegeven 6.3, 11 en 22. Natuurlijk kan je zelf daartussen gaan zitten omdat het een schuifje is.

Ook deze camera is voor mij heel bijzonder, het is ook weer een erfstuk van m’n opa Krelage, uiteindelijk gekregen van mijn tante net voordat ze overleed.

Voigtlander_krelage_hr

Omdat we met 5 analoge camera’s hebben geschoten afgelopen zondag behandel ik elke post 1 camera.De Agfa Synchro Box, Praktica Super LT en de Agfa Pronto volgen nog nadat deze films ontwikkeld zijn.

Geef een antwoord