Zoals je kan zien is er scherp gesteld op de gordijnen achter mij, dit kan 2 redenen hebben:

1. Omdat de Welta heel oud is is het erg lastig een film er in te plaatsen, je moet dan ook weglopen nadat je scherp heb gesteld op de glasplaat om de film er in te doen. Hierdoor kan je de camera net iets anders neerzetten wat dan ook de scherpstelling verandert.
2. Je stelt scherp op de glasplaat en je legt de film ervoor, het licht valt dan op een net iets andere plaats.

Omdat ik nog wat chemicali├źn mis voor het afdrukken van de foto’s heb ik de 4×5 inch negatief gefotografeerd tussen 2 glasplaten met een softbox er onder, resultaat is best goed op deze manier.

Info over mijn Welta
Deze camera is rond 1930 gekocht bij de Gebr. Zaalberg in Amsterdam door mijn opa Krelage, hij was dirigent en pianist van beroep. Naast z’n werk waar hij een grote passie voor had was hij veel bezig met fotografie en had dan ook z’n eigen doka in huis.
Uiteindelijk is de Welta via mijn oom bij mij terecht gekomen.

krelage_analoog_welta1

krelage_analoog_welta2

Geef een antwoord