Voor vrijdag middag had ik vriend en collega fotograaf Norbert Elias uitgenodigd om een even goed bij te kletsen over onze gezamenlijke hobby (oude analoge camera’s) Tot mijn verbazing had Norbert een hele berg doka spullen meegenomen om mijn incomplete set tot op de doka lamp na aan te vullen.

Na een paar uur camera’s reviseren en oppoetsen kwamen we met het gekke idee om mijn Welta 4×5 inch camera tot leven te brengen door er een 4×5 negatief in te plaatsen.
Omdat de camera zo oud is zit hier alleen een glasplaat aan de achterzijde en moest de negatief op een hele speciale wijze in de camera geplaatst worden.
Uiteindelijk de plaat geschoten en toen kwamen we met het dilemma hoe we deze konden gaan ontwikkelen zonder ook maar 1 grammetje licht bloot te stellen aan de negatief.
Dit resulteerde in een onconventionele manier van ontwikkelen wat leidde tot een gek genoeg super resultaat.

Voor mij was dit de eerste keer dat ik een negatief had ontwikkeld en ik kan je zeggen dat het niet zo simpel is als ik dacht en er nu al geen genoeg van kan krijgen.

We hebben dan ook besloten dat we morgen een analoge serie gaan schieten met een 135 een 120 en een 4×5 inch camera.

Om ons hier op voor te bereiden zijn we Amsterdam in gegaan om een doka lamp en wat foto materiaal te halen, hieronder wat foto’s van vandaag en gisteren.

IMG_8969kopie

IMG_8895

IMG_8923kopie

IMG_8934kopie

IMG_8951

IMG_8953kopie

2 reacties

Geef een antwoord