Afgelopen woensdag mocht ik voor Dromenkroon 29 kinderen (en docenten) blij maken met een korte workshop Oculus Rift.

De Oculus Rift is een VR-bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld ontwikkeld voor gamers. Het toestel meet de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. Dit zorgt er voor dat de speler zich meer ondergedompeld voelt in de virtuele wereld.

Als eerste mocht de hele klas per persoon 2 minuten kennis maken met de Oculus Rift, wanneer de kinderen de bril opzette waren ze even in een compleet andere wereld. Dit was een wereld waar 2000 stoelen op elkaar waren gestapeld, de kinderen zatten op de bovenste stoel.
De reacties waren geweldig!

Ondertussen waren de andere kinderen bezig met het tekenen en plakken van een eigen wereld die we daarna hebben geïmporteerd als 4D wereld.
Dit zorgde ervoor dat ze een kijkje konden nemen in hun eigen gemaakte wereld zoals te zien op de foto’s hieronder.

Het blijft een leuke ervaring dat waneer je een school binnen loopt, je een paar dingen uitlegt of laat zien en dat je gelijk meester Floris heet voor de rest van de dag.